top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNini Heerings

Beweging op het kavel!

We hebben in de afgelopen tijd veel grote mijlpalen mee mogen maken, maar de belangrijkste is dat….. DE EERSTE GEUL GEGRAVEN IS!


Even een kleine recap van de afgelopen, bijzondere periode:

Tijdens de Kerstborrel op vrijdag 22 december tekenden we de aannemersovereenkomsten. Een belangrijk moment! Een aannemersovereenkomst houdt in dat de aannemer de verplichting aangaat op de aanvraag van de opdrachtgever, wij dus, om de huizen tot stand te laten komen! Op dit moment kan er nog van alles gebeuren, maar gaan in ieder geval de huizen gebouwd worden (wanneer ligt aan de vergunning en hoe je het gaat betalen is nog een tweede 😉) Waar we precies voor hebben getekend hebben we allemaal op 24 december nog eens even rustig na gelezen (23 december was de kater te groot & werd Willem zijn feestje gevierd).

Rondom Kerst en Nieuwjaar is vaak een moment van bezinning, maar voor de huishoudens uit de groep was het een periode van deadlines en keuzes maken: waar wil je de lichtknoppen? Hoe wordt de indeling van je keuken? Wil je tegels of tadelakt? Wat voor plafondafwerking en zelfs wat voor deuren? Keuzeskeuzeskeuzes...

Op 30 februari was er een nieuw belangrijk moment, de overdracht van de grond. Daarbij heeft de gemeente officieel de grond overdragen naar de CPO. Een mooi moment dat wij met elkaar gevierd hebben op het kavel. Nadat deze grote stappen genomen waren, was het wachten op de allerlaatste en hoogste drempel, namelijk het verkrijgen van de omgevingsvergunning. En op 04 februari kwam de brief binnen bij onze voorzitter: De omgevingsvergunning is afgegeven. Mits er geen bezwaren komen (nog even wachten...) mogen we gaan bouwen!

Op 6 februari konden de NUTS-bedrijven dus al van start gaan met het graven van de eerste geulen op het kavel voor de kabels, riolering, water, you know... the basics.

Inmiddels ligt het kavel (I mean ONS kavel) al flink overhoop en we kunnen niet wachten totdat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Met elke stap wordt het steeds concreter en nu ook steeds meer zichtbaar. We hebben er enorm veel zin in!


We houden jullie up-to-date. Tot die tijd mogen jullie alvast genieten van een paar impressies van onze toekomstige plek!


Veel liefs,

CPO Nimma
334 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


Melanie Zegers
Melanie Zegers
3月15日

Mag iedereen daar wonen

いいね!
CPO NIMMA
bottom of page