top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCoen van Dijk

Dagdromen (we f*cking did it)

Ik ben een fervent dagdromer. Altijd al geweest. Talloze voorstellingen, dromen, plannen en creatieve inspiratie passeren sinds ik klein ben dagelijks de revue. Sommige van deze dromen komen tot uiting in mijn werk of mijn muziek. Maar eerlijk gezegd gebeurt dit vaker als een prettige samenloop van omstandigheden. Ik ben daarin minstens zo afhankelijk van andere mensen en hun inspanningen, als van mijn eigen dromen en inspiratie. Ook binnen deze CPO geldt dat.

Veel van mijn dromen zien het daglicht niet, komen niet uit en worden niet tot werkelijkheid gebracht. Ik heb hier gaandeweg vrede mee gesloten en geniet enkel van de momenten dat ik weg zink in mijn eigen gedachten. Iets waar vele mensen zich vast in kunnen herkennen.

“We f*cking did it” las de titel op onze Instagram-post gisteren. De beoordelingscommissie van de gemeente Nijmegen die zich mocht buigen over het kavel aan de Krekelstraat is voornemens ons dit te gunnen. Na tientallen jaren vriendschap, drie jaar onvermoeibaar hard werken, maanden discussiëren, dagen plannen, en talloze dagdromen is het ons gelukt! CPO Nimma heeft een kavel weten te bemachtigen in de stad die ons gebonden heeft. Nijmegen wordt nu nóg meer onze stad.

Woensdagochtend 6 oktober was de spanning om te snijden. Inbellen dus maar op deze voor veel mensen doorsnee werkdag. Stiekem lag er her en der al een bubbeltje verstopt, om de winst te vieren of het verdriet te verdrinken. Vanuit de woonkamer, werkkamer, kantoren en zelfs een verlaten parkeerplaats in IJsland (Loes en ik waren op vakantie) zaten we klaar. We hadden goed vertrouwen in ons plan, maar het blijft toch afwachten. En dan duren die laatste minuten opeens lang..

Onze voorzitter Kathelijn las op rustige wijze het plechtig geformuleerde document voor en na enige milliseconden zonk het besef in: we f*cking did it! De ontlading was gigantisch. Analoge en digitale knuffels en kussen over een kakofonie van gejuich. Sommige dagdromen komen dus toch uit.

We zijn verrukt, dankbaar en trots. We willen de beoordelingscommissie bedanken, onze projectleider Henk Vlemmix en architect Martin-Paul Neys - en hun teams, onze familie en vrienden, liefste mensen van Nijmegen (you know who you are) en alle mensen die in de afgelopen drie jaren zo vriendelijk waren om ons van CPO-gerelateerde informatie en ervaring te voorzien. Bedankt, vanuit de grond van onze harten!

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen. Want het echte werk.. dat gaat nu pas beginnen.

Liefs, Coen


762 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


CPO NIMMA
bottom of page