top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoost Hendricksen

Einde radiostilte

De afgelopen maanden is het ongewoon stil geweest op onze socials en de website. Nu mogen we jullie dan eindelijk vertellen waarom!


Vanaf begin maart zijn wij namelijk druk bezig geweest met het ontwikkelen van een plan voor woningbouw op een kavel in Nijmegen. De gemeente Nijmegen stelde begin van het jaar twee kavels beschikbaar, puur voor CPO groepen als de onze. Eén van deze kavels sloot perfect aan bij de wensen van onze groep. Vanaf dat moment hebben we er keihard aan gewerkt om een zo goed mogelijk plan te ontwikkelen, passend bij de eisen van de gemeente en bij de wensen van onze groep.


Om het biedingsproces op het kavel passend te maken voor CPO’s besloot de gemeente om niet degene met de grootste portemonnee het kavel te gunnen maar degene met het beste plan. Het totale proces werd opgedeeld in twee verschillende fases, uitgestreken over vijf maanden. Dit betekende alle hens aan dek voor ons collectief. Eerst om aan te tonen dat we daadwerkelijk een CPO waren die financieel draagkrachtig was en de goede intenties had met het kavel, vervolgens om een voorlopig plan te ontwikkelen. Tussendoor moest er ook nog een architectenbureau gevonden worden die het realiseren van onze plannen kon begeleiden en uit kon werken. Vandaar de radiostilte…


Na het behalen van de eerste fase is er een selectie proces opgestart om tot een gedegen keuze te komen voor een architectenbureau. De shortlist bestond uiteindelijk uit tien bureaus. Vier hiervan hebben een presentatie gegeven over de realisatie van onze visie op het kavel. Tot laat in de kleine uurtjes werd er gediscussieerd over de keuze. Uiteindelijk viel de keuze op Level of Detail met als projectarchitect Martin-Paul Neys. Zijn enthousiasme, low-tech oplossingen, presentatie en ervaring met de gemeente Nijmegen gaven uiteindelijk de doorslag.


Binnen drie maanden tijd is er een ontzettend mooi plan ontwikkeld. Volledig in lijn met onze kernwaarden; duurzaamheid, inclusiviteit en creativiteit. Zeer dankbaar zijn we voor de vruchtbare samenwerking met Level of Detail architecten en Bouwen in Eigen Beheer.

Terwijl we dit schrijven zitten we in spanning af te wachten of de gemeente net zo enthousiast is over onze plannen als wij dat zijn. Halverwege oktober verwachten we het verlossende woord.


Zie hieronder de impressies van onze plannen 😍760 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


CPO NIMMA
bottom of page