top of page
Zoeken
  • cponimma

Op bezoek bij de Bouw!

Bijgewerkt op: 30 sep. 2020

In deze verkennende fase van onze CPO zijn we veel bezig met bezoeken brengen aan bedrijven en architecten die met inventieve manieren van bouwen en wonen bezig zijn. Zo hebben we een bezoek gebracht aan Compact Lodge en ECO+Bouw.


Compact Lodge

Compact Lodge is een bedrijf dat prefab woningen maakt. Compact Lodge specialiseert zich voornamelijk nog op recreatie woningen en aanleunwoningen voor de mantelzorg. Inmiddels zijn ze ook de markt voor permanente bewoning aan het verkennen.


Het unieke aan Compact Lodge is dat ze vrijwel alles in eigen beheer bouwen. Een woning van Compact Lodge wordt compleet gemonteerd afgeleverd. Elektra, vloeren, wandafwerking en sanitair worden allen geïnstalleerd alvorens de prefab unit naar de bouwlocatie wordt gereden.

Het mooie aan deze woningen is dat nulrendenment en zelfvoorzienend gemakkelijk

gerealiseerd kan worden. Deze filosofie sluit ontzettend mooi aan bij de wensen die wij voor onze CPO hebben. Ondanks dat de woningen prefab zijn is er ontzettend veel diversiteit mogelijk in grootte, inrichting en aankleding. De woning kan totaal naar eigen wens en smaak worden geconstrueerd. Daarnaast biedt Compact Lodge de optie om de woningen modulair uit te bouwen, bijvoorbeeld bij een wijziging van de gezinssituatie.


We zijn hartelijk ontvangen door Tom Giesbers en hebben interessante gesprekken gevoerd

over het huidige woonklimaat in Nederland en de praktische oplossingen die Compact Lodge

daarvoor kan aanbieden. Daarnaast hebben we gesproken over hoe onze CPO een bijdrage kan leveren aan het inventieve model van Compact Lodge. Al met al een vruchtbaar gesprek waar wellicht later een mooie samenwerking uit kan vloeien.


Eco+Bouw

Eco+Bouw begeleid verschillende toffe projecten, zoals de CPO in Lent en De Warren in Amsterdam. Eco+Bouw houdt zich bezig met enkel duurzaam bouwen en werken hiervoor samen met verschillende architecten en duurzame bouwbedrijven.


Dit bedrijf bouwt uitsluitend met hout, in allerlei verschillende soorten en maten. Van luxe villa's tot studentenwoningen. Ook maken ze gebruik van verschillende isolatiematerialen. Zo kwamen wij erachter dat isolatie ook kan bestaan uit oude spijkerbroeken, kurk en schapenwol.

We hebben een kijkje mogen nemen in een nieuw woningconcept van hen; M-Home. Dit zijn verplaatsbare duurzame woningen die stapelbaar zijn als zeecontainers. Deze woningen zijn simpel gezegd met fundering en al op te pakken om te verplaatsen naar een nieuwe plek. Binnen in de woning worden verschillende innovatieve snufjes gebruikt om de woning zo duurzaam mogelijk te maken. Ontzettend interessant om te zien!


Eco+Bouw kan betrokken worden voor een heel traject maar ook bij enkel aparte delen van een traject. We hebben een prettig gesprek morgen voeren met Patrick Schreven en Brian van Capelle over wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen. Vol enthousiasme zijn we vertrokken en hebben we afgesproken om contact te onderhouden voor een eventueel wederzien!762 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


CPO NIMMA
bottom of page