top of page
Zoeken
  • cponimma

Samen bouwen, samen leven.

Het is alweer een vol jaar geleden dat de eerste coronagolf, en dus de eerste lockdown, door Nederland heen woekerde. Het is in veel opzichten een uitdagend jaar geweest voor veel mensen. En dat zal misschien nog wel even zo blijven. Toch is het voor CPO Nimma een jaar geweest waarin er ook veel positieve dingen gebeurd zijn.


Kenmerkend voor onze groep is het kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dit betekende concret dat de maandelijkse vergaderingen van de gehele groep, en de wekelijkse bijeenkomsten van de subgroepen zich verplaatsten van een fysieke naar een digitale omgeving. Even wennen in het begin, desalniettemin is er ontzettend hard gewerkt. Daarnaast hebben we onlangs hebben we onze rechtsvorm opgetuigd via de notaris en kamer van koophandel. De vereniging werd officieel belegd op internationale vrouwendag, met een volledig vrouwelijk bestuur.


We zijn ook inspiratie blijven opdoen op talloze plekken. Bij projectontwikkelaars, architecten, bouwkundigen en bestaande CPO’s die zo vriendelijk waren om ons ondanks alle sociale beperkingen te ontvangen en uitgebreid te woord te staan. Met respect voor de maatregelen natuurlijk. Er is veel concrete inspiratie opgedaan op het gebied van duurzaamheid, sociale inclusie, natuurinclusief wonen. Daarnaast is er gekeken naar hoe wij het gemeenschappelijke karakter van onze toekomstige huizen nog meer kunnen intensiveren. Niet alleen voor onszelf, maar ook met betrekking tot onze toekomstige buurt- en wijkgenoten. Samen bouwen, samen leven.


Onze volgende grote stap is meedoen aan een selectieproces voor een kavel in Nijmegen die door de gemeente beschikbaar is gesteld voor CPO’s. Alle zeilen worden bijgezet om al onze idealen, inspiratie en dromen in een mal te gieten. Die mal moet een duidelijke weergave worden van hoe wij onze uiteindelijk woningen (en omgeving) willen vormen. Een spannende en enerverende tijd.
Jullie hebben misschien al eerder kunnen zien en lezen hoe wij faciliteiten en spullen met elkaar (willen gaan) delen binnen onze vriendengroep/CPO. Delen wat je hebt is voor ons belangrijk. Maar het meest waardevolle dat we in het afgelopen jaar met elkaar hebben gedeeld is tijd en aandacht. Dit hele project heeft ons in beweging gehouden in een tijd die voor velen stilstand betekende. We bleven (en blijven!) investeren in elkaar en dit project. Met als resultaat een nog hechtere groep ondanks een sociaal isolement. Waar een CPO al niet goed voor is..


434 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


CPO NIMMA
bottom of page